top of page

Begin van de cattery:

Cattery British Gems is ontstaan door de opbloeiende liefde voor het ras Brits korthaar. Na de aankoop van een eerste poes kriebelde het al snel voor een tweede.. Het vervolg kan je wel raden. Voor ik echt begon met nestjes is er heel wat opzoekwerk aan te pas gekomen. Dierenartsen spreken , opzoeken op internet en praten met tientallen fokkers. Bijna 2 jaar heb ik me voorbereid op ons eerste nest.

Per toeval was mijn oog uiteindelijk gevallen op Faylinn. Haar papa had blauwe ogen en voor zijn kleur was dat niet normaal. Ik leerde wat nieuws kennen. Odd eye en blue eye bij katten die het normaal niet hebben. In eerste instantie wou ik hier niet mee verder gaan, maar ik begon meer en meer gefascineerd te geraken met deze unieke katten. Uiteindelijk heb ik besloten om met odd eye verder te gaan en een aantal katten bij te kopen. (van Rusland , Tsjechië, Saint pierre reunion, Frankrijk...) Ze zijn zo zelden geboren dat je lang moet zoeken naar een geschikte aanvulling voor de cattery.

Onze visie:

Uiteraard willen we ons graag specialiseren in Odd eyed. Maar dit is niet het belangrijkste. Gezonde kittens is de hoofdzaak. Wij streven er steeds naar om gezonde en mooie kittens te bekomen. Daarom worden onze katten allemaal getest op aids en leucose (Fiv en Felv) PKD laten wij via DNA testen. Dit is éénmalig nodig en geeft zekerheid dat er geen nierkisten aanwezig zijn. HCM testen wij via echo. Mits HCM een hartziekte is die zich plots kan ontwikkelen, testen wij onze poezen en katers jaarlijks.

IMG_4926.JPG
IMG_1117_preview.jpeg
IMG_1014_preview.jpeg
bottom of page